Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، نطقه فسیلی مراغه در حالی از نظر ذخیره‌گاه دیرینه‌شناسی و مطالعه جغرافیای دیرینه در صفحه «اوراسیا» دارای اهمیت ویژه‌ می‌باشد که «پیکرمی» نیز از قرن ۱۹ به بعد مرجعی برای مطالعه سیستماتیک، زیست چینه‌شناسی و دیرینه‌اکولوژیک پستانداران «اوراسیا» میوسن پسین بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبر سهرابی، عضو هئیت علمی دانشگاه تبریز در مورد این نسبت با زبان علم دیرینه‌شناسی اینگونه بیان می‌کند که فسیل‌های مهره‌داران کشف‌شده از مراغه همراه با فونای «پیکرمی» و «ساموس» در یونان یکی از برجسته‌ترین فونای زمانی «میوسن» فوقانی محسوب می‌شود.

اما علاوه بر آن راه‌اندازی بزرگترین موزه تاریخ طبیعی و موزه صحرایی و همچنین مرکز مطالعات فسیل‌شناسی مهره‌داران خاورمیانه در مراغه نیز جزو نسبت‌های مراغه با پیکرمی است زیرا حفاری‌های پیکرمی بر اساس مقاله «Pikermi: a classical European fossil mammal geotope in the spotlight» که در سایت «European Geologist Journal ۴۸» انتشار یافته نیز به کشف مجموعه بزرگی از نمونه‌های فسیلی مهره‌داران منجر شده که در حال حاضر در ساختمان برنامه‌ریزی شهری شهرداری رافینا - پیکرمی نگهداری می‌شود.

این مرکز شامل یک آزمایشگاه کوچک آماده‌سازی فسیل، یک مخزن فسیلی، و یک سالن نمایشگاهی با نمونه‌های فسیلی معرف و بازسازی‌های حیوانی منتخب بوده و این نمایشگاه از بدو تأسیس تاکنون توجه عموم و همچنین رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

اهمیت دیرینه‌شناسی پیکرمی و ساموس

«پیکرمی» دارای یک سایت دیرینه‌شناسی است که فسیل‌های بیش از چهل گونه پستانداران از اواخر میوسن (۸ میلیون سال پیش) در آن وجود دارد و آنچه که به این شهر کوچک شهرت جهانی می‌بخشد، کشف نخستین فسیل‌های جهان از منطقه فسیلی این شهر می‌باشد.

بر اساس منابع متعدد سربازان باواریایی پادشاه «اوتو» برای نخستین‌بار فسیل‌های پیکرمی را در سال ۱۸۳۹ میلادی کشف کردند و بعدها فسیل‌های مشابه پیکرمی در جزیره ساموس یونان و شانشی چین یافت شد.

بهره‌گیری از نسبت مراغه با پیکرمی و ساموس

مرجعیت «پیکرمی» در زمینه مطالعه‌های پستانداران اوراسیا و شباهت‌هایی که بین منطقه فسیلی مراغه و مناطق فسیلی این شهرهای یونان وجود دارد، ظرفیتی برای کشاندن دیرینه‌شناسان و دانشجویان این رشته به مراغه به شمار می‌رود و دانشگاه مراغه در این زمینه می‌تواند نقش محوری ایفا کند.

تا جایی که با انعقاد قراردادهای همکاری بین دانشگاه مراغه و یکی از دانشگاه‌های یونان از جمله دانشگاه «اژه» که یکی از پردیس‌های آن در جزیره سبز «ساموس» قرار دارد، می‌توان زمینه جذب دانشجویان خارجی را فراهم کرد و سطح دانشگاه مراغه را به بین‌المللی ارتقا داد؛ جزیره‌ای که تنها یک کیلومتر با ترکیه فاصله دارد و رفت و آمد به آن نیز چندان دشوار به نظر نمی‌رسد.

مراغه و ساموس خواهرخوانده می‌شوند؟

اما این همه ماجرا نیست و از آنجایی که منطقه فسیلی پیکرمی در مقایسه با منطقه فسیلی مراغه از شهرت بیشتری برخوردار است، می‌توان از طریق خواهرخواندگی مراغه با  ساموس، فعالیت‌های توریستی این کهن‌شهر را نیز متحول کرد؛ به خصوص اینکه این جزیره یکی از مقاصد توریستی یونان در زمان حاضر به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا به نقل از کارشناسان ثبت شدن نام منطقه فسیلی مراغه به عنوان اولین اثر ملی – طبیعی فسیلی ایران با بالاترین رده حفاظتی محیط زیست، از دیدگاه‌های فراوان از جمله به لحاظ مطالعات علمی از اهمیت ویژه برخوردار است تا جایی که نتایج حاصل از مطالعات زیست شناختی، فیلوژنیکی، پالئواکولوژیکی، پالئوکلیماتولوژیکی و پالئونتولوژی این منطقه می‌تواند در بالا بردن سطح علوم زمین و دیرینه‌شناسی کشور مفید واقع شود.

به عقیده کارشناسان راه‌اندازی بزرگترین موزه تاریخ طبیعی و موزه  صحرایی و همچنین مرکز مطالعات فسیل‌شناسی مهره‌داران خاورمیانه نیز نقش بسزائی در اهداف برنامه‌های توسعه‌ای کشور و به ویژه استان خواهد داشت.

کد خبر 659057 برچسب‌ها میراث طبیعی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: میراث طبیعی دیرینه شناسی فسیلی مراغه منطقه فسیلی مهره داران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مقومی، سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی، گفت: دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز ترویج و انس با قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) در ایران، در سال‌های اخیر با گسترش فعالیت‌های خود در بخش‌های آموزش، محافل، تفسیر، هنر و ارتقای مبلغین قرآنی، گام‌های بلندی در مسیر تعالی و نشر فرهنگ قرآنی برداشته است.

وی ضمن تشریح فعالیت‌های این مجموعه، اظهار داشت: دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی با سابقه‌ای دیرینه در زمینه ترویج قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) فعالیت می‌کند و در سال اخیر با مصوبه آستان قدس رضوی، به عنوان اداره دارالقرآن کریم شناخته می‌شود.

سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی بیان داشت: بخش آموزش دارالقرآن الکریم با برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های متنوع در سطوح مختلف، به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی آموزش‌های قرآنی ارائه می‌دهد. از جمله این دوره‌ها می‌توان به آموزش قرائت نماز، تصحیح تلاوت، روخوانی، روانخوانی، تجوید، ترتیل، صوت و لحن و حفظ اشاره کرد.
محافل انس با قرآن

وی یادآور شد: ترتیل‌خوانی قرآن کریم در طول روز، هفته و سال در حرم مطهر رضوی از جمله برنامه‌های ثابت دارالقرآن است. محافل انس با قرآن نیز با عنوان کرسی تلاوت رضوی هر روز برای خانم‌ها و آقایان در رواق امام و رواق حضرت زهرا برگزار می‌شود.

مقومی گفت: بخش تفسیر و حدیث دارالقرآن الکریم با بهره‌مندی از اساتید برجسته، برنامه‌های متنوعی از جمله برنامه‌ریزی و اجرای بیان معارف اذان‌گاهی، برگزاری نشست‌های تفسیری و کلاس‌های تفسیر، محفل انس با نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و نهج الفصاحه را در دستور کار دارد.

هنرهای قرآنی

وی افزود: علاوه بر آموزش و تلاوت، دارالقرآن الکریم در زمینه هنرهای قرآنی نیز فعال است. در این بخش، شاهد خلق آثار هنری فاخر توسط هنرجویان و اساتید در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب و سایر رشته‌های هنری هستیم.

ارتقای مبلغین قرآنی

مقومی خاطرنشان کرد: دارالقرآن الکریم با برگزاری جلسات ارتقای مبلغین قرآنی با حضور استاد قرائتی در ماه مبارک رمضان و تداوم این جلسات به صورت هفتگی پس از ماه رمضان، گامی مهم در جهت ارتقای سطح دانش و مهارت مبلغان قرآنی برداشته است.

سرپرست اداره دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی در پایان، ضمن دعوت از زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی برای شرکت در برنامه‌های متنوع این مجموعه، ابراز امیدواری کرد که دارالقرآن الکریم در مسیر ترویج و انس با قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) و ارتقای سطح دانش و معرفت زائران و مجاوران این بارگاه ملکوتی، بیش از پیش موفق باشد.

کد خبر 6095686 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری جشن‌های دهه کرامت در ۲۱۰ نقطه از جهان
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا (س) / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران